ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -  Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός
..............................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Λίμνη Δοϊράνη: Στην αντίπερα όχθη - Σαγηνεύει με τα κάλλη της

   ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ   


Γύρω από τις λίμνες στήνεται ένα μοναδικό σκηνικό που για τον καθένα γεννά υπέροχα συναισθήματα. Μία από αυτές που καταφέρνουν να τραβήξουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη είναι η Λίμνη Δοϊράνη.
Ακουμπώντας στα σύνορα με το κρατίδιο των Σκοπίων (το μεγαλύτερο μέρος της ανήκει στη γειτονική χώρα) η πανέμορφη αυτή λίμνη φιλοξενεί εκπληκτικά είδη χλωρίδας και πανίδας, παράλληλα όμως το απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο προκαλεί δέος…


Η Δοϊράνη είναι ένας μοναδικός υγροβιότοπος, που συμπεριλαμβάνεται στις Ζώνες Ειδικής Προστασίας κι εκεί συναντούμε ορισμένα μοναδικά είδη πουλιών όπως η λαγγόνα και ο αργυροπελεκάνος.

Το λιμνίσια ψάρια, όπως ο γουλιανός και το γριβάδι, είναι εξαιρετικοί μεζέδες που θα βρείτε στα γύρω εστιατόρια και αξίζει να δοκιμάσετε, αφού οι ψαράδες της περιοχής το προσφέρουν φρέσκο στους επαγγελματίες.Αυτό το φυσικό σύνορο της Ελλάδας, που βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη, αξίζει να το επισκεφθείτε και να ανακαλύψετε την ομορφιά τoy που θα σας παρασύρει σε… αχαρτογράφητα νερά.
_____________
http://life-events.gr/index.php/apodraseis/91-limni-doirani-stin-antipera-oxthi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου